Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پنجم خرداد ماه بود که خبر شهادت سردار شهيد شعبان نصيري پس از حدود 38 سال مجاهدت و ايثار منتشر شد. وي که از پيشکسوتان دفاع مقدس بود، عاقبت در دفاع از حريم اهل بيت در عمليات آزادسازي موصل به شهادت رسيد.

به گزارش جام نيوز، پنجم خرداد ماه بود که خبر شهادت سردار شهيد شعبان نصيري پس از حدود 38 سال مجاهدت و ايثار منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وي که از پيشکسوتان دفاع مقدس بود، عاقبت در دفاع از حريم اهل بيت در طي عمليات آزادسازي موصل به شهادت رسيد و پيکر مطهرش نهم خردادماه با حضور گسترده مردم در بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

سردار شهيد شعبان نصيري از رزمندگان و فرماندهان دفاع مقدس بود که در قرارگاه نصرت همجواري با سرداري چون شهيد علي هاشمي را تجربه کرده بود. وي بعدها نيز در زمره فرماندهان لشکر 9 بدر و همين طور لشکر 10 سيدالشهدا(ع) قرار گرفت. شهيد نصيري پس از شروع فتنه داعش و تکفيري‌ها در عراق، حضور مستشاري در اين کشور داشت و به مدت چهار سال در اين کسوت خدمت کرد. وي که به زبان عربي تسلط کامل داشت، در بسط و هدايت نيروهاي حشدالشعبي تأثيرگذار بود.

سردار نصيري همراهي با نيروهاي مردمي عراق را تا به آنجا ادامه داد که اکنون شمارش معکوس براي نابودي کامل داعش در عراق رو به اتمام است. آنچه در پي مي‌آيد حاصل همکلامي ما با فرزند ارشد شهيد، سلمان نصيري است تا گوشه‌اي از زندگي مجاهدانه شهيد را به رشته تحرير درآوريم.

پدر شهيدتان سابقه فعاليت انقلابي هم داشتند؟
پدرم اصالتاً متولد کرج است اما محل زندگي‌شان نظام‌آباد تهران بود. اين محله نزديک به مراکز اصلي راهپيمايي و تظاهرات مردمي بود. ايشان در زمان انقلاب سرباز بود و مشغول خدمت؛ وقتي امام خميني دستور فرار از پادگان‌ها را صادر کرد، همراه دوستانشان از پادگان‌ها فرار کردند. به دنبال آن پدر در جريان مستقيم فعاليت‌هاي انقلابي قرار گرفته و در اشغال کلانتري محل و پادگان همراهي و همکاري داشت.

گويا شهيد نصيري از اولين دوره‌هاي تشکيل سپاه وارد اين نهاد انقلابي شده بود؟
بله شهيد نصيري در تشکيل سپاه پاسداران کرج سهم بسزايي داشت. حاج شعبان بعد از پيروزي انقلاب اسلامي به کرج آمد و در سال 1360 ازدواج کرد. من در سال 1361به دنيا آمدم. پدرم فعاليت‌هاي زيادي در سپاه داشت. از آموزش و اعزام نيروها در اردوگاه شهيد باهنر گرفته تا کارهاي ديگر. اين اقدامات بعد از جنگ هم همچنان ادامه داشت. پدر از اولين کساني بود که دوره دافوس را گذراند. ايشان جانشين شهيد اسماعيل دقايقي در تيپ بدر بود. معارضين عراقي که از حزب بعث فرار کرده بودند، بعد از سازماندهي سپاه بدر را تشکيل دادند. ارادت امروز مردم عراق و حشد الشعبي هم به خاطر اين ارتباط پدر با عراقي‌ها به همان زمان بازمي‌گردد. بعدها پدر به لشکر 10 سيدالشهدا(ع) ملحق شد و فرماندهي گردان علي اکبر(ع) را برعهده گرفت. بعد از آن مجدد به سپاه بدر منتقل شد و تا زمان قبول قطعنامه در همان مسئوليت ماند.

شما در پايان جنگ تحميلي شش سال بيشتر نداشتيد، چقدر پاي خاطرات و درد دل‌هاي پدر از دوران دفاع مي‌نشستيد؟
مي‌دانم که پدرم در طول سال‌هاي دفاع مقدس بارها و بارها مجروح شد و بعد از بهبودي نسبي مجدد راهي منطقه مي‌شد. ما همه اينها را از زبان خودش مي‌شنيديم. وقتي پاي خاطراتشان مي‌نشستيم از مجروحيت‌ها و طول درمان‌ها و انتقال و بستري شدنشان در بيمارستان‌هاي اهواز يا اصفهان برايمان مي‌گفت. اينکه بعد از بهبودي مختصر دوباره به مناطق عملياتي مي‌رفت. سال1367- 1366 ما در شهرک نفت باختران همراه پدر بوديم اما نزديکي فيزيکي با ايشان باعث نمي‌شد تا بيشتر ببينيمش. چون فرصت ديدار با خانواده فراهم نمي‌شد. بعد از اتمام جنگ و پذيرش قطعنامه به کرج برگشتيم. پدر مدتي به همراه سردار محمد رضا نقدي به ناجا رفت و بعد از آن مجدداً به سپاه بدر ملحق شد.

شهيد نصيري در فعاليت‌هاي فرهنگي هم شرکت داشتند؟
بله پدر از مؤسسان هيئت محبان رضا بود و فعاليت‌هاي فرهنگي‌اش تمامي نداشت. ايشان در سال‌هاي 79- 78 زماني که هنوز اردوهاي راهيان نور شکل امروزي به خودش نگرفته بود، تصميم گرفت تا خانواده شهدا را به مناطق عملياتي ببرد. خانواده شهدا را با اتوبوس به مناطق جنگي جنوب مي‌برد و براي فرزندان شهدا روايتگري مي‌کرد. ثمره اين اردوها بسيار ارزشمند بود. فرزندان شهدا که جنگ را نمي‌شناختند ديد و نگاه خوبي به جنگ و دفاع مقدس پيدا کردند.

شهيد شخصيت فعال و پرتحرک و به‌روزي داشت. تا زماني که جنگ سخت بود در ميدان نبرد سخت حاضر بود و با آغاز جنگ نرم دشمن وارد اين عرصه شد و هر کاري که از دستش برمي‌آمد انجام مي‌داد. دغدغه‌هاي شهيد به‌روز بود. هر زمان که کنار پدر بوديم بحث درباره مسائل روز بود. ايشان از فعالان عرصه جنگ نرم بود. پدر مطيع ولايت بود. اگر صحبتي از طرف رهبري مطرح مي‌شد، براي ايشان در حد شعار باقي نمي‌ماند. اخيراً در بحث جهاد اقتصادي وارد ميدان شده بود و با ارتباطاتي که براي سرمايه‌گذاران و توليدکنندگان داخلي ايجاد مي‌کرد باعث مي‌شد بتوانند محصولاتشان را در کشور عراق و آسياي ميانه عرضه کرده و به فروش برسانند.

همه اينها به دغدغه ايشان در جهاد اقتصادي بازمي‌گشت. به محض اينکه صحبتي از جانب رهبري مطرح مي‌شد پدر در راستاي عمل به آن فرموده وارد ميدان مي‌شد تا هر چه در توان دارد براي اجرايي شدن خواسته رهبري هزينه کند. و شعار سال را به مرحله تحقق برساند. در اين زمينه ايشان به دنبال پروژه‌هايي خاص بود، از اين رو به صورت علمي با مرکز دانشگاهي در ارتباط بود، جلسات مستمري در اين زمينه برگزار مي‌کرد تا بتواند پروژه‌هايي را در سطح گسترده در فضاي‌ آي تي و با استفاده از بسترهاي فناوري اطلاعات تعريف نمايد تا در نتيجه بشود اشتغالزايي گسترده‌اي را در جامعه انجام دهد.

متأسفانه قرار بر اين بود که يکي از اين کارها در پايان خرداد ماه امسال به نتايج خوبي برسد که شهادت پدر اتفاق افتاد. به جرئت مي‌توان گفت که براي ايشان جهاد هميشگي بود. يک روزي اين مجاهدت در خط مقدم و جبهه بوده و يک زماني هم در حوزه اقتصادي يا جبهه فرهنگي. عاقبت شهادت مزد تمام تلاش‌هاي خالصانه‌اش شد.

علت حضورشان در جبهه دفاع از حرم چه بود؟
علت حضور پدر در عراق به عنوان نيروي مستشاري به ارتباط ايشان با سپاه بدر از زمان جنگ و بعد از آن با نيروهاي حشدالشعبي و بسيج مردمي بازمي‌گردد. فرماندهان سپاه بدر هسته اصلي و اوليه حشدالشعبي را در عراق تشکيل دادند. امروز به برکت حضور همين نيروهاي حشدالشعبي و بسيج بود که داعش در عراق دست و پا بسته ماند و با تحمل لطمات سنگين هر روز از مواضع خود عقب‌نشيني مي‌کند.

پدر بر اين اعتقاد و باور بود که سرزمين عراق بر اساس اعتقادات صحيح شيعه محل استقرار حضرت حجت است و امام زمان (عج) حکومتشان را در آنجا تشکيل مي‌دهند و پايه‌ريزي خواهند کرد. از اين رو تا در عراق امنيت برقرار نشود نمي‌توانيم در اينجا دنبال تشکيل حکومت باشيم. داعش آمده است تا عراق را ناامن کند، ما مي‌رويم تا اين خواسته آنها محقق نشود.

حضور پدر همراه با نيروهاي حشدالشعبي و انتقال تجربه‌هاي دوران دفاع مقدس به لحاظ شناسايي‌ها، تاکتيک و بدون کوچک‌ترين چشمداشتي انجام مي‌شد حتي پدر زماني که متوجه مي‌شدند کار عمليات گره خورده يا متوقف شده است با هزينه شخصي خودشان به عراق مي‌رفت و اشکال را برطرف کرده و عمليات را راه‌اندازي مي‌کرد. پدر به زبان عربي مسلط بود براي همين بسيار راحت مي‌توانست با بچه‌هاي عراقي ارتباط گرفته و عمليات‌ها را رهبري نمايد. در نهايت مجاهدت‌هايشان به ثمر نشست و به برکت خون آنها نيروي مردمي عراق و حشد الشعبي به مرزهاي سوريه رسيد و داعش به آخر کارخود در عراق نزديک شد.

در مدت حضورشان در جبهه مقاومت اسلامي مجروح هم شده بودند؟
پدر در عمليات جزيره خالديه شرکت داشت. اين عمليات بسيار حساس و پيچيده بود. حتي ارتش عراق و امريکايي‌ها در زمان اشغال عراق جرئت نمي‌کردند به دليل استحکامات تروريست‌ها به اين منطقه نزديک شوند. پدر در روند اجراي اين عمليات در شهريور ماه سال 1395 در کمين تک‌تيرانداز داعشي قرار گرفت و با اصابت چند تير به بازو و پا و. . . به شدت مجروح شد. وقتي خبر مجروحيتش را به ما دادند ما باور نکرديم و تا قبل از زيارت ايشان در بيمارستان احتمال شهادتشان را مي‌داديم. پدر جانبازي‌شان را از آن عمليات به يادگار دارند و هنوز اوضاع‌شان بهبود کافي پيدا نکرده و دوره درمانشان کامل نشده بود که با فاصله شش ماه بعد به شهادت رسيدند.

شهادت حاج شعبان چطور رقم خورد؟
پدر بر اين باور بود که شناسايي مناطق مورد نظر در عمليات بايد با دقت و مهارت و توجه خاصي انجام شود که تلفات کمتري در عمليات داده شود. خط مشي ايشان خط مشي فرماندهان بزرگ دفاع مقدس بود، شهيدان همت و خرازي و. . . که خودشان سوار بر موتور شده و براي شناسايي راهي مي‌شدند. پدر هم خودشان به شناسايي مي‌رفتند. در شناسايي اخيرشان هم زماني که خودرويشان وارد محل مورد نظر مي‌شود با انفجار تله‌هاي انفجاري کنترل از راه دور به شدت مجروح شده و همراهانشان هم زخمي مي‌شوند. به علت جراحت سنگين پدر ايشان را به عقب بازمي‌گردانند اما احيا نشدند. ايشان در ساعت 6 بعد از ظهر روز 5 خردادماه مجروح مي‌شوند و در ساعت 6 و نيم به شهادت مي‌رسند که تقريباً ساعت 7خبر شهادت ايشان را به ما اطلاع دادند.

خصوصيت بارز شهيد نصيري را چه مي‌دانيد؟
ايشان به تمام معنا بي‌ادعا بود. درجه‌اش سرداري بود اما سردوشي نگرفت و گفت مي‌خواهم خصلت بسيجي‌ام را از دست ندهم. مي‌ترسم اين درجات از يادم ببرند که من يک نيروي بسيجي ساده‌ام. شايد در جايي لازم باشد که خدمت کنم و همين درجه‌ها مانع شوند. در تماسي که با ايشان داشتم، متوجه شدم که با يک لودر در حال جاده‌کشي است. به ايشان گفتم:شما فرمانده هستيد، چرا خودتان پشت لودر نشسته‌ايد؟ در پاسخ گفت: بچه‌ها نيستند و کار نبايد روي زمين بماند. هميشه روحيه خستگي ناپذير پدر برايم عجيب بود. او در طول روز در مصاف با دشمن جنگيده بود و در خط مقدم فرماندهي حضور داشت، حالا در نيمه‌هاي شب کار جاده‌سازي را شخصاً به دست گرفته بود تا مبادا در امر جهاد خللي ايجاد شود.

با شهادت پدر چطور رو به رو شديد؟
ما هميشه نگرانش بوديم و اين نگراني را به ايشان ابراز مي‌کرديم. يک بار مانده به اعزام آخرشان همان زماني که مجروح شدند، نوع خداحافظي و رفتنشان به گونه‌اي بود که ما احتمال برگشت ايشان را نمي‌داديم. حتي وقتي خبر مجروحيتشان را دادند گفتم اگر شهيد شده است به ما بگوييد ما تاب شنيدنش را داريم. آخرين باري که به ايشان اطلاع دادند، براي رفتن لحظه‌اي درنگ نکرد و بدون اينکه زمان را از دست بدهد از همه خداحافظي کرد و سفارشات لازم را داد.

صحبت‌هاي پدر بسيار آراممان مي‌کرد حتي در حين انتخابات و بعد از آن وقتي از بي‌اخلاقي‌ها گله مي‌کرديم ما را آرام مي‌کرد و آرامش مي‌داد. صحبت‌هايش سرشار از اميد بود. مي‌گفت بايد نظام را حفظ کنيد. به آينده اميدوار باشيد. شماها بايد پرچمدار اين انقلاب باشيد. آري پدر از کانون خطر و خط مقدم جبهه به ما آرامش مي‌داد و از ما مي‌خواست با اميد به آينده فعاليت‌هاي فرهنگي‌مان را دنبال کنيم.

در پايان اگر صحبت خاصي داريد بفرماييد.
پدر بسيار به دنبال ثبت خاطرات و صحبت‌هايشان در زمان دفاع مقدس و بعد از آن بودند و اين افسوس حقيقتاً هميشه با ما خواهد بود. زماني که در شهريور ماه سال گذشته مجروح شد ما از دوستان رسانه‌اي خواستيم بيايند براي ثبت خاطرات و. . . گويي زنگ خطري بود براي ما که شايد ايشان را براي هميشه از دست بدهيم، اما متأسفانه بسيار مورد کم‌لطفي قرار گرفت و حتي براي عيادت ايشان هم نيامدند.

مشرق




منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۶۹۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیم نگاهی به زندگی شهید محمد سهرابی‌ثانی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، شهید محمد سهرابی ثانی ۳۰ شهریور ۱۳۶۳ در خانواده‌ای مومن و متدین در روستای مله آبگاوان از توابع بخش موگرمون شهرستان لنده در استان کهگیلویه وبویراحمد دیده به جهان گشود.
خانواده‌ای کاملاً مذهبی که از راه کشاورزی و دامداری امرار معاش می‌کردند پدر و مادر سعی می‌کردند با کسب روزی حلال فرزندشان را بزرگ کنند تا سختی‌های روزگار هیچ گاه از ذهن فرزندانشان پاک نشود و خود ساخته و با اراده قوی و بردبار بزرگ شوند. یارو یاور پدر محمد از همان کودکی یار و یاور پدر بود و در کار‌های کشاورزی و دامداری پدر را یاری می‌کرد، از همان کودکی علاقه شدیدی به درس و تحصیل داشت و دوران ابتدایی را در مدرسه مله آبگاوان گذارند و بنا به ضرورت جهت امر تحصیل به شهرک سرآسیاب لنده مهاجرت کردند. شهید محمد سهرابی ثانی دوران راهنمایی را در مدرسه شهید ثانی لنده با موفقیت به پایان برد و همزمان با پایان امتحانات خردادماه به واسطه فقر مادی حاکم برخانواده به شهرستان بوشهر می‌رفت تا با کار در گرمای طاقت فرسا و هوای شرجی این شهر درآمدی برای خود و خانواده اش از طریق کارگری به دست آورد و خانواده رنج و سختی کمتری متحمل شوند. شهید باتوجه به عشق و علاقه‌ای که به رشته میکانیک داشت راهی دبیرستان کارو دانش خوارزمی شد تا دیپلم خود را در این رشته بگیرد. ورود به سپاه وی پس از سال‌ها فعالیت در بسیج و عضویت فعال این نهادانقلابی با توجه به فعالیت‌ها و حضور مداومش در برنامه‌های فرهنگی و مذهبی در مسجد در تاریخ ۳۰ شهریورماه ۱۳۸۴ با شرکت در آزمون ورودی سپاه پاسداران به عضویت تیپ ۴۸ فتح درآمد تا در نهادی منسجم‌تر و مقدس‌تر به میهن خود خدمت کند. درس در کنار جنگ این شهید والامقام پس از حضور در سپاه پاسداران راهی دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج در رشته کارشناسی حسابداری شد تا شوق و ذوق به علم را بنا به تاکید رهبرش در خود بارور کند. وی سال‌های زیادی را با مشقت و سختی تحمل کرد تا سرپناهی برای خانواده اش بسازد که بعد از تکمیل منزل پدر با خاطری آسوده زندگی خود را ادامه دهد. شهید عاشق سپاه و بسیج بود وهمیشه می‌گفت: بسیج و سپاه دو بدنه تفکیک ناپذیرند و عزت و اقتدار ما را این دو و نیرو‌های مسلح ما به ارمغان می‌آورند. علاقه به خانواده او علاقه شدیدی به خانواده داشت و مرتب همه اعضای خانواده را به دیدار از آشنایان و انجام صله‌ی رحم دعوت و ترغیب می‌کرد وی همیشه عاشق کارش بود به طوری که وقتی می‌خواست به یاسوج برود طوری برنامه ریزی می‌کرد که تا قبل از ساعت هفت صبح درمحل کارش حاضر شود. نحوه شهادت شهید محمد سهرابی ثانی و سایر همرزمانش در تیپ ۴۸ فتح باتوجه به ماموریتی که داشتند عازم جبهه شمالغرب ایران اسلامی با هدف مبارزه با گروهک تروریستی پژاک در منطقه جاسوسان شدند. در تاریخ ۱۳ شهریور ۱۳۹۰ پس از وارد کردن ضربات سنگین به کومله‌ها و گروهک تروریستی پژاک در کمین نیرو‌های دشمن قرارگرفتند. ساعت ۶ صبح همان روز جاسوسان از ناحیه سینه و پهلو وی را مورد اصابت تیر قرار دادند و او به فیض عظیم شهادت نایل آمد. دقایقی بعد نیز دوست و همسنگرش شهید آیت صدیقی نژاد نیز به فیض عظیم شهادت نایل آمد و هر دو دست در دست هم به سوی معبود خویش شتافتند. سخن هم رزم: قاسمی از همرزمان شهید سهرابی ثانی می‌گوید: شب عملیات شروع شده بود محمد در میانه راه که داشت می‌رفت پیامکی برای من و چندنفر دیگر از دوستانمان فرستاد که به این شرح بود: (ضمن خسته نباشید از همه شما دوستانم طلب حلالیت می‌کنم) صبح روز بعد وقتی خبرشهادتش را شنیدیم فهمیدیم که شب هنگام فرشتگان به وی و سایر شهدای این عملیات نظر و توجه خاص داشته اند.  از زبان برادر شهید: شهیدعلاقه زیادی به ورزش فوتبال و فوتسال داشت و در کنار این دو علاقه‌ای زیادی نیز به ورزش‌های رزمی به خصوص کاراته و تکواندو داشت و دارنده چندمدرک در این دو رشته رزمی بود. به هرحال اگر فداکاری‌های شهید محمد سهرابی ثانی و سایر شهدای حریم امنیت ایران اسلامی نبود امروز ما طعم امنیت و آرامش را به این راحتی نمی‌چشیدیم و خدا می‌داند چه سرنوشت تخلی در انتظار ما بود. این شهید بزرگوار ۱۳ شهریورماه ۱۳۹۰ بر روی دستان مردم مومن و ولایتمدار شهرستان لنده تشییع و در گلزار شهدای شهرک سرآسیاب لنده در جوار سردار رشید سپاه اسلام شهید جان محمد کریمی آرمید تا مقبره اش زیارتگاهی باشد برای دلدادگان شهید و شهادت.

دیگر خبرها

  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • نجات جان چند جوان عربستانی گرفتار در سیل با لودر (فیلم)
  • میزبانی استان کرمان از ۴ شهید گمنام در سالروز شهادت امام ششم
  • ۲ شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران خاکسپاری می شوند
  • دو شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران خاکسپاری می شوند
  • تشییع پیکر ۲ شهید گمنام در قم
  • خانوادهٔ شهید «نسیم افغانی» شناسایی شد
  • گرامیداشت شهید جاویدالاثر احمد قلی قائدی در بن
  • نیم نگاهی به زندگی شهید محمد سهرابی‌ثانی
  • گرامیداشت یاد شهدای مدافع حرم صادق شیبک و احمد غلامی در گالیکش و آزادشهر